Kaihtimet ja verhot

Kaihtimet

Valikoimastamme löytyy laaja valikoima erilaisia kaihtimia ja verhoja, joilla säätelet valon ja lämmön määrää huoneistossa. Lukuisat materiaali-, kiinnitys- ja ohjausvaihtoehdot takaavat, että löydät juuri sinulle sopivimman ja silmääsi miellyttävän aurinkosuojaratkaisun niin ikkunaan, oveen kuin vaikkapa lasitetulle parvekkeelle.

Sisäpuoliset aurinkosuojat (esite PDF)

Sähkökäyttöiset kaihtimet

Kaikkiin kaihtimiin voidaan asentaa moottoriohjaus. Kun valitset moottorin suorittamaan kelaustyön puolestasi, voidaan kaihtimia ohjata kytkimen lisäksi myös kaukosäätimellä.

>>Lue lisää

 


SCREENKAIHDIN

Screenkaihdin estää lämpösäteilyn sisätiloihin todella tehokkaasti. Tehokkaasta lämpö- sekä häikäisysuojasta huolimatta valo pääsee sisätiloihin etkä menetä näkyvyyttä ulos. Screen-rullaverho voidaan asentaa huoneen sisä- tai ulkopuolelle. Se soveltuu hyvin myös lasitetulle parvekkeelle liiallisen lämmön suodattimeksi.

>> Sähkökäyttöinen screenkaihdin

Lue lisää screenkaihtimesta

Screenkaihtimet sopivat kotiin, toimistoon ja julkisiin tiloihin. Ne suodattavat ja säätelevät auringonvaloa, mutta säilyttävät silti näkymät sisältä ulos. Screenkaihtimia voidaan ohjata kaukosäätimellä yksittäin, tai ryhmässä. Voit myös automatisoida ne siten, että kaihtimet toimivat automaattisesti auringon mukaan. Maksimileveys on 5,0 metriä ja maksimikorkeus 5,0 metriä

Screenkaihdin sisällä ja ulkona

Screenkaihdin voidaan asentaa talon tai parvekkeen ulko- tai sisäpuolelle. Varsinkin ulkopuolelle asennettu screenkaihdin (ZIP-screen) pitää sisälämpötilan miellyttävän viileänä. Näin vältytään turhalta jäähdytyslaitteiden käytöltä. Ulkopuolisella screenkaihtimella voidaan vähentää koneellisen ilmastoinnin ja jäähdyttämisen tarvetta jopa yli 80 %.


SÄLEKAIHTIMET

Kaihtimet-Sälekaihdin

Sälekaihdin

Sälekaihdin luo tunnelmaa ja viihtyisyyttä. Samalla se suojaa auringolta ja katseilta niin yksityiskodissa kuin yrityksessäkin.

Erikoislejeerattu, polttomaalattu alumiinisäle pitää väriloistonsa koko elinkaaren ajan. Kuumina kesäpäivinä sälekaihdin pitää lämmön ulkona ja suojaa sisätiloja auringon haalistavalta vaikutukselta. Se päästää sisään juuri haluamasi määrän valoa.

>> Sähkökäyttöinen sälekaihdin

Lue lisää sälekaihtimista

Valittavanasi on yli 40 värivaihtoehtoa, joista räätälöimme mieltymystesi mukaisen kokonaisuuden. Valikoimaamme sisältyvät myös aitoa puun tuntua antavat puujäljitelmäsävyt sekä enemmän valoa ja näkyvyyttä antavat rei’itetyt kaihtimet.
Asennus

Sälekaihtimet asennetaan ikkunoiden väliin tai pintaan joko käsikäyttöisenä tai moottoroituna versiona. Meillä on valikoimassa myös vinoihin ja kaareviin ikkunoihin sopivat mallit. Säleen vakioleveys on 25 mm ja saatavana ovat lisäksi säleleveydet 16, 35 ja 50 mm.

Oven sälekaihtimet voivat heilua kuljettaessa. Tämän takia kaihtimen voi varustaa pienillä magneeteilla tai sivuvaijereilla. Sivuvaijerit pitävät kaihtimen paikallaan myös kaltevissa kattoikkunoissa. Kaihtimiin voidaan liittää Single-, Easy- tai In- säätimet, jotka jättävät narut piiloon. Kysy lisää kätevistä säätimistä.
Sälekaihtimen tekniset tiedot

 • Ylä- ja alakotelo polttomaalattua terästä
 • Säle polttomaalattua alumiinia
 • Vetopunokset sekä askelnauhat polyesteriä
 • Säleen leveys 16 mm/25 mm/35 mm/50 mm
 • Säleen paksuus 0,21 mm
 • Enimmäiskorkeus 4000 mm
 • Enimmäisleveys 3000 mm
 • Enimmäispinta-ala 6 m2
 • Pakettikorkeus 82 mm (pakettikorkeus ylösvedetylle sälekaihtimelle, kun kokonaiskorkeus on 1500 mm)

Kattoikkunan sälekaihdin

Kattokaihdin on sisäkäyttöön kiinteästi asennettava sälekaihdin, joka voidaan asentaa haasteellisimpiinkin paikkoihin, vaikka vaakatasoon.
Kattokaihdin valmistetaan alumiinisäleestä, joka leveys on 50mm. Kattokaihdinta voidaan ohjata narulla, veivillä tai moottorilla.

 >>Lue lisää kattoikkunan kaihtimesta

>> Sähkökäyttöinen sälekaihdin


PUUSÄLEKAHTIMET

Kaihtimet - puukaihtimet

Pitkäikäinen puusälekaihdin sopii niin kotiin, mökille kuin toimistoonkin. Puusälekaihtimet antavat tilaan laadukkaan ja huolitellun ilmeen, koska ne voidaan sävyttää parketin, laminaatin tai muun sisustuksen tunnelmaan.
Se soveltuu ominaisuuksiensa ansiosta hyvin myös kosteisiin tiloihin sekä saunoihin ja muihin kohteisiin, joissa lämpötilavaihtelut voivat olla suuria.

>> Sähkökäyttöinen sälekaihdin

Lue lisää puusälekaihtimista

Puusälekaihtimiemme materiaalina on käytetty pääasiassa eri väreihin maalattua ja petsattua puuta, kuten lehmusta, bambua laminaatti ja Faux Wood. Lisäksi mallistosta löytyy lämpökäsitelty koivu. Erikoistilauksesta valmistamme puusälekaihtimet myös muista puulajeista.

Puusälekaihtimia valmistetaan kolmea eri säleleveyttä, 25 mm, 35 mm ja 50 mm. Narujen väreistä löytyy sopivat sävyt jokaiseen sälevaihtoehtoon. Puusälekaihtimet valmistetaan aina suomalaisena käsityönä ja mittatilauksena asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tekniset tiedot

 • Säleenleveys 25 mm, 35 mm tai 50 mm
 • Säle petsattua lehmusta, bambua,  laminaatti (aidot puut) ja Faux Wood (pvc materiaali)
 • Vetopunokset ja askelnauhat polyesteriä
 • Säleen paksuus 2,6 mm
 • Enimmäiskorkeus 3000 mm
 • Enimmäisleveys 2400 mm
 • Pakettikorkeus 100 cm korkealle kaihtimelle ylösvedettynä n. 16 cm


RULLAVERHOT

Rullaverho

Rullaverho

Rullaverho on kodikas ja helppo sisustuselementti. Samalla saat myös tehokkaan näkö- ja häikäisysuojan. Valoa läpäisemättömästä erikoiskankaasta tehdyllä rullaverholla pimennät makuuhuoneen kesälläkin.

>> Sähkökäyttöinen rullaverho

Lue lisää rullaverhoista
Kangasmallistostamme löydät hyvät kuosit ja kuviot. Voit valita rullaverhoosi trendikkään alumiiniputken jolla saa ryhdikkyyttä kankaaseen tai muotoonleikatun alareunuksen, jota korostetaan kanttinauhalla.
Pimennysverho

Pimennysverho

Pimennysverhoa voidaan suositella etenkin vuorotyötä tekevälle ja huonosti nukkuville, sillä sen avulla saat nukkua pimeässä huoneessa aurinkoisenakin päivänä. Laadukas pimennysverho on valmistettu täysin valoa läpäisemättömästä erikoiskankaasta. Se pimentää makuuhuoneen kesälläkin lähes täydelllisesti.

>> Sähkökäyttöinen rullaverho

Lue lisää pimennysverhoista

Perinteisten jousi- sekä kuulaketjukäyttöisten pimennysverhojen lisäksi valikoimistamme löytyy myös sähkökäyttöiset pimennysverhot.

Täydellinen pimennystulos

Täydellisen pimennystuloksen saavuttamiseksi on pimennysverhoon lisättävä vielä yläkotelo, sivukanaalit sekä alakanaali. Niiden avulla ikkuna peittyy täysin.
 


TERASSI- JA PARVEKELASITUSVERHOT

Exclusive parvekekaihdin

Exclusive parvekekaihdin

Exclusive Kaihdin on ensimmäinen, ja ainoa täysin parvekelasituksiin suunniteltu aurinko- ja näkösuoja. Kaihdin on valmistettu parhaista mahdollisista materiaaleista.
Suunnittelu ja valmistus ovat kotimaista innovaatiota parhaimmillaan.

Lue lisää

Roiskevesisuojatut kotelorakenteet ovat suulakepuristettua alumiinia, joten ne kestävät myös satunnaisesti nousevan ilman kosteuden. Alalistaan on integroitu häiritsevän kolinan eliminoiva tiivistekarva. Säleet ovat tyylikkään harmaaksi sävytettyä alumiinia. Markkinoiden kapeimpien säleiden leveys on vain 12,5 mm. Exclucive kaihtimen kiinnitys on suunniteltu vastaamaan parvekelasivalmistajien laatuvaatimuksia.

Lue lisää Exclusive kaihtimista!

Screenkaihdin parvekkeelle

Screenkaihdin parvekkeelle

Screenkaihtimella estät tehokkaasti lämmön, katseiden ja häikäisyn lasitetulta parvekkeelta sisälle. Screenkaihdin voidaan asentaa parvekelasien ulko- tai sisäpuolelle tai jopa kattoikkunoihin sekä lasikattoisten terassien päälle.

>> Sähkökäyttöinen screenkaihdin

Lue lisää screenkaihtimesta

Sisäpuolelle asennettua screenkaihdinta käytetään lasitetuilla parvekkeilla silloin kun tilaa halutaan viilentää näkyvyydestä tinkimättä.

Ulkopuolelle asennettu screenkaihdin pysäyttää lämpöenergian jo rakennuksen ulkopuolella. Automatiikalla ja oikeanlaisella screen-kankaalla varustettu järjestelmä voi pysäyttää jopa 90 % lämpösäteilystä.

Pystylamelliverhot parvekkeelle

Pystylamelliverhot parvekkeelle

Pystylamelliverhoilla voidaan suojata suuriakin ikkunapintoja paahteelta, häikäisyltä ja katseilta. Ne sopivat myös parvekkeelle.

>> Sähkökäyttöinen pystylamelliverhot

Queen -parvekekaihdin 

Queen –parvekekaihtimilla voi säätää valon määrää sekä näkyvyyttä ulkoa sisälle.
Kankaan taustapuolen ohut helmiäis- tai metallikalvo heijastaa parvekkeelle tulevan auringonsäteilyn tehokkaasti pois ja suojaa kotiasi liialta kuumuudelta. Huoneiston ja parvekkeen välisiä sälekaihtimia ei enää tarvitse pitää kiinni, jolloin kotisi tuntuu avarammalta.

 

Lue lisää

Kaihdin joka säätyy kahteen suuntaan

Visor Queen –kaihtimissa on pitkän tuotekehityksen tuloksena syntynyt kaksisuuntainen käyttömekanismi, jonka ansiosta kaihdinta voi säätää sekä alhaalta ylöspäin että ylhäältä alaspäin. Säätömekanismi on myös portaaton eli voit jättää kaihtimen juuri sille korkeudelle kuin haluat. Kaihdinta voi säätää suoraa siinä olevasta kahvasta tai korkeissa tiloissa tarkoitukseen suunnitellulla teleskooppisauvalla.


KANGASVEKKIVERHOT

Kangasvekkiverhot tehdään mittojen mukaan. Ne asennetaan yleisimmin ikkunan pintaan. Kangasverkkiverhot kestävät kosteutta. Mallistostamme saa pestäviä kuoseja, jotka soveltuvat kosteisiin tiloihin. Kangasvalikoima kattaa monet käyttötarpeet aina läpikuultavista kankaista  pimentäviin saakka. Kangasvekkiverhoja tehdään sekä alhaalta ylöspäin käytettäviä että ylhäältä alaspäin käytettäviä.

 Voidaan varustaa myös moottorilla.

Lue lisää kangasvekkikaihtimesta

Sandatex-kangasvekkikaihtimet

Kangasvekkikaihdin sopii useisiin erilaisiin käyttökohteisiin. Voit suojata ikkunasta juuri sen kohdan kuin tarvitset. Esimerkiksi oviaukossa voit suojata vain keskikohdan, jolloin saat vapaan näkymän ulos oven ylä- ja alapuolelta. Kangasvekkikaihtimista löytyy myös vaijerimalleja vinoihin ikkunoihin ja kattoikkunoihin. Kattoikkunoihin on hyvä valita moottoroitu malli helppokäyttöisyyden takia. Kangasvekkikaihtimet toimitetaan mittatilauksen perusteella.


PYSTYLAMELLIVERHOT

Pystylamelliverhot

Pystylamelliverhoilla voidaan suojata suuriakin ikkunapintoja paahteelta, häikäisyltä ja katseilta. Suojan ja energiatehokkuuden lisäksi ne antavat kotiin tai toimistoon laatua ja  ilmettä. Pystylamelleista löytyy vaihtoehtoja pimentävistä, palosuojatuista ja akustiikka kankaista aina screen-kankaisiin saakka.
Screen-kankaat soveltuvat erittäin hyvin toimistoihin, joissa halutaan estää häikäisy näytölle menettämättä kuitenkaan näkymää ulos.

>> Sähkökäyttöinen pystylamelliverho

Lue lisää pystylamelliverhoista

Pystylamellin käyttötekniikaksi voidaan valita perinteisen naru-/kuulaketjukäyttöisen lisäksi sähkökäyttöiset mekanismit. Myös aurinkoautomatiikalla tai ajastimella toimiva pystylamelli on mahdollinen. Pystylamelli soveltuu hyvin myös viistoihin ja kaareviin ikkunoihin auringonsuojaksi. Valitse lamellikankaan leveydeksi 89 mm tai 127 mm leveys mieltymyksesi ja kohteen mukaisesti.

Lamellit on kiinnitetty erikoispidikkeillä kotelossa oleviin lamellinsiirtäjiin. Se mahdollistaa lamellien helpon vaihdon sekä lamellikaihtimen keveän ja hiljaisen toiminnan. Pystylamellit ovat vapaasti liikuteltavissa sivusuunnassa. Lisäksi pystylamellit kääntyvät portaattomasti 180 astetta, mikä varmistaa valonsäätelyn tarpeesi mukaan.

Pystylamellien alakäänteissä on painot, jotka pitävät kankaan suorana. Ohut kuulaketju yhdistää alapainot toisiinsa ja vaimentaa lamellien heilumista. Pystylamellin kaikki käänteet ommellaan, mikä tekee pystylamelleistamme sekä näyttäviä että kestäviä.

Tekniset tiedot

 • Yläkotelo polttomaalattua alumiinia. Värejä saatavana musta, valkoinen ja harmaa (saatavana tarvittaessa myös erikoissävyihin)
 • Yläkotelon leveys 40 mm ja korkeus 34 mm (naru-/kuulaketjukäyttöisissä)
 • Enimmäisleveys 5800 mm


EFECT/ZEBRA RULLAKAIHDIN

Efect -rullakaihdin yhdistää sälekaihtimen ja perinteisen rullaverhon. Tämän mahdollistaa raidallinen tuplakangas, jolloin voit verhoa nostamalla ja laskemalla säädellä läpinäkyvän osan korkeutta ikään kuin säätäisit säleen kulmaa.

>> Sähkökäyttöinen rullaverho

Lue lisää

Efect/Zebra -rullakaihtimet valmistetaan vain kuulaketju- tai moottorikäyttöisenä ja 32 mm tai 38 mm teräsputkella. Valitse mieleisesi käyttölaite, kangas Sandatexin laajas- ta valikoimasta, sekä viimeistele halutessasi lopputulos näyttävällä yläkotelolla.
Ilman koteloa toimitettava Efect -rullakaihdin asenne- taan käyttäen asennusprofiilia. Verho on esiasennettu profiiliin ja profiilin kiinnitys seinään tai kattoon klipsi- kannakkeilla. Efect rullakaihtimessa voidaan käyttää Sonesse 28 WF RTS Li-Ion tai Sonesse ULTRA 30 WF RTS Li-Ion moottoria.